corner corner

Τοποθεσία

Το Ξενοδοχείο Vassiliki Bay βρίσκεται σε απόσταση 70μ από την αμμουδιά της Βασιλικής και σε πλεονεκτική θέση (30 λεπτά) ανάμεσα στις πιο όμορφες παραλίες της Λευκάδας- το Πόρτο Κατσίκι και το Αγιοφίλι, τους Εκρεμνούς και τον Γυαλό.

Αλλά και ο περίπατος στη γύρω περιοχή θα σας ενθουσιάσει. Λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο, παραδοσιακές ταβέρνες και ψαρόβαρκες δίνουν με τη σειρά τους ένα ξεχωριστό χρώμα στο όμορφο λιμανάκι της Βασιλικής.

Ανακαλύψτε: Σχετικά με την Λευκάδα - Πώς να έρθετε

corner corner
corner corner

Σχετικά με την Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που δεν χρειάζεσαι πλοίο για να έρθεις. Μια πλωτή γέφυρα που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, την ενώνει με τις Aκαρνανικές ακτές, δίνοντας στο νησί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η Λευκάδα πήρε το όνομα της από τον Λευκάτα, το ακρωτήρι με τους επιβλητικούς απόκρημνους λευκούς βράχους που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού.

Το νησί αυτό όπως όλα τα Επτάνησα, ενώθηκε με την Ελλάδα στις 21 Μαΐου 1864, ενώ η συμβολή του στην επανάσταση του 1821 ήταν καθοριστικής σημασίας. Από αυτό εδώ το νησί, κατάγονται πολλές σπουδαίες και σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι ποιητές Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Άγγελος Σικελιανός, ο Ιωάννης Ζαμπέλιος, ο Νίκος Σβορώνος, ο ζωγράφος Θεόδωρος Στάμος άλλα και πολλοί άλλοι.

Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Λευκάδας και Οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1955 και που σήμερα λαμβάνουν χώρα στο βενετσιάνικο φρούριο της Αγίας Μαύρας, αποτελούν έναν καλό λόγο για να γίνει η Λευκάδα αγαπημένος σας αυγουστιάτικος προορισμός.

Το αρχαιολογικό μουσείο, η δημόσια βιβλιοθήκη, το Μουσείο Φωνογράφου, η εκκλησία του Χριστού του Παντοκράτορα-με το μνημείο του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη-είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε.
Μην παραλείψετε φυσικά να “γνωρίσετε” τη Βασιλική, το όμορφο παραθεριστικό κέντρο της νοτίου Λευκάδας και τις βραβευμένες παραλίες Πόρτο Κατσίκι , Εγκρεμνοί και Κάθισμα. Ο Σκορπιός, το γνωστό νησί της οικογένειας Ωνάση, αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό που δεν πρέπει να χάσετε, ενώ μια εκδρομή αυθημερόν στην Κεφαλονιά, το Μεγανήσι ή την Ιθάκη σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

corner corner
corner corner

Πρόσβαση

Η Λευκάδα χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με ένα στενό κανάλι το οποίο μπορεί κανείς να διασχίσει μέσω μιας πλωτής γέφυρας 50μ. Έτσι μπορείτε να φτάσετε στη Λευκάδα από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας με το αυτοκίνητο σας, χωρίς ferry boat. Μέσω μάλιστα της Εγνατίας και Ιόνιας Οδού οι αποστάσεις πλέον είναι μια διασκέδαση. Με αφετηρία είτε την Αθήνα, είτε την Θεσσαλονίκη, 4,5 ώρες αρκούν για να φθάσει κανείς στην όμορφη Λευκάδα μέσω της πλωτής γέφυρας η οποία είναι δωρεάν διέλευσης.

Το αεροδρόμιο Άκτιο (Κωδικός αεροδρομίου PVK), κοντά στην Πρέβεζα, είναι σε απόσταση 20 λεπτών από την πόλη της Λευκάδας. Το καλοκαίρι πολλές πτήσεις charter εξυπηρετούν πολλούς προορισμούς.

Τα δύο λιμάνια της Λευκάδας βρίσκονται στη Βασιλική και το Νυδρί. Υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Βασιλική – Κεφαλονιά – Ιθάκη και Νυδρί - Ιθάκη – Κεφαλονιά.

Λεωφορεία των ΚΤΕΛ εκτελούν τακτικά δρομολόγια από την πόλη της Λευκάδας προς την Αθήνα, και τη Θεσσαλονίκη αλλά και τοπικά, προς τη Βασιλική, το Νυδρί και προς άλλα χωριά της Λευκάδας.

corner corner